Nieuwbouw STC Waalhaven Zuid

Dit nieuwe onderwijsgebouw voor STC-Group in Rotterdam is gebouwd naast het Scheepvaart- en Transportcollege aan de Waalhaven in Rotterdam. Beide gebouwen zijn ontworpen door DP6 architectuurstudio BV Delft.

Zwevende nieuwbouw
Qua architectuur vormt de nieuwbouw een eenheid met het uit 2012 stammende gebouw. Het nieuwe onderkomen vormt namelijk een bijna twee keer zo grote kopie van het gebouw ernaast. Het hoofdvolume is echter wel anders. Deze zweeft boven het maaiveld zodat parkeren onder het gebouw mogelijk is geworden. De nieuwbouw en het bestaande gebouw lopen in elkaar over en worden met elkaar verbonden middels loopbruggen.

 

 

Lees verder onder Nieuwbouw STC Waalhaven Zuid in beeld

Uitgelicht

Verbinding nieuwbouw met bestaande bouw

Rotterdam

DP6 architectuurstudio

326 funderingspalen

13.000 m2

Nieuwbouw STC Waalhaven Zuid

Transparant
De voorzijde van het gebouw is transparant, zodat de buitenwereld kennis kan maken met wat het STC te bieden heeft. De onderwijsruimten liggen in de oost- en westgevel. Daartussen bevindt zich de ruimtelijke centrale zone met roltrappen, vides en pleinen. Deze centrale zone is transparant naar de Waalhaven, waardoor er veel daglicht binnenkomt, zelfs tot diep in het gebouw. In deze zone zijn de verdiepingen met elkaar worden verbonden middels vides, waardoor het gebouw luchtig voelt.

Goed beroepsonderwijs vraagt om een inspirerende leeromgeving en goede faciliteiten voor studenten én collega’s. Dat is het uitgangspunt voor het nieuwbouwproject van de STC-Group.

Meer informatie?

Build2Learn is bereikbaar via:

Opdrachtgevers