Nieuwbouw Maria Montessorigebouw

Build2learn (bouwkundige deel) en Croonwolter&dros (installatietechnische deel) werken samen voor de Radboud Universiteit om de nieuwbouw van de faculteit der Sociale Wetenschappen te realiseren. In het nieuwe gebouw met de naam ‘Maria Montessorigebouw’ komen alle sociale wetenschappen onder één dak. Tijdens het studiejaar 2020-2021 moet het in gebruik genomen kunnen worden. 

Selectiecriteria
De selectie vond plaats op basis van de beste prijs-kwaliteit-verhouding. Aspecten als planning en risicoanalyse, overlastbeperking, en projectorganisatie zijn daarbij meegewogen. Onze bouwcombinatie als beste uit de selectieprocedure van de Europese aanbesteding.

Lees verder onder Nieuwbouw Maria Montessorigebouw in beeld

Uitgelicht

Faculteit Sociale Wetenschappen

Nijmegen

Inbo architecten

Radboud Universiteit

25.000 m2

Nieuwbouw Maria Montessorigebouw in beeld

Voorlopig ontwerp nieuwbouw Sociale wetenschappen

BREEAM Excellent
De nieuwbouw voor sociale wetenschappen wordt het meest duurzame gebouw van de campus. Gecertificeerd volgens de duurzaamheidsnorm BREEAM-NL, een beoordelingsmethode om de duurzaamheid van gebouwen te bepalen (in februari is het duurzaamheidscertificaat ‘Excellent’ uitgereikt). Het ontwerp is van Inbo architecten uit Amsterdam.

Tom van de Beek, directeur van het Universitair Vastgoed Bedrijf

“Wij streven ernaar om het gebouw energieneutraal te realiseren. Voor het eerst binnen de Radboud Universiteit wordt het gekoppeld aan het ‘BREEAM excellent label’.”

Meer informatie?

Build2Learn is bereikbaar via:

Opdrachtgevers