Bouwupdate nieuwbouw Faculteit Sociale Wetenschappen, Radboud Universiteit Nijmegen

Duurzaam hybride energienet doet zijn werk!

In onderstaande video geeft Geert Jansen, projectleider nieuwbouw van het Maria Montessorigebouw (zoals de Faculteit Sociale Wetenschappen van Radboud universiteit in Nijmegen gaat heten) een update van de bouwactiviteiten. Met speciale aandacht voor het duurzame en efficiënte hybride energienet dat ook nu al tijdens de bouw zijn werk doet.

Lees verder “Bouwupdate nieuwbouw Faculteit Sociale Wetenschappen, Radboud Universiteit Nijmegen”

Build2Learn gaat 3e onderwijsgebouw Wageningen University & Research (WUR) bouwen

beeld: LIAG architecten en bouwadviseurs

Build2Learn, onderdeel van de Berghege Heerkens bouwgroep, gaat samen met ULC het nieuwe onderwijsgebouw realiseren voor op de Wageningen Campus in de bouwcombinatie “Build2Learn ULC Wageningen VOF”. Na de onderwijsgebouwen Forum en Orion zal het derde onderwijsgebouw de verwachte groei van de campus faciliteren. In september 2021 zal het gebouw, waarvan de naam nog moet worden bekendgemaakt, in gebruik worden genomen.

Lees verder “Build2Learn gaat 3e onderwijsgebouw Wageningen University & Research (WUR) bouwen”

Hoogste punt Maria Montessorigebouw Radboud universiteit gevierd

Ter ere van het bereiken hoogste punt Maria Montessorigebouw onthulden Wilma de Koning (vicevoorzitter college van bestuur), Michiel Kompier (decaan Sociale wetenschappen) en Tom Bongers (directeur bouwcombinatie) een quote Maria van Montessori. Maria Montessori was de eerste vrouwelijke arts in Italië en werd hoogleraar in de antropologie aan de universiteit van Rome. Dit gebouw van de faculteit Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit is naar haar vernoemd.

Lees verder “Hoogste punt Maria Montessorigebouw Radboud universiteit gevierd”

Persbericht: ‘Twee eeuwen bouwgeschiedenis gebundeld’

De families Berghege en Heerkens vinden het langetermijnperspectief van hun bouwbedrijven essentieel. Daarom wordt het eigendom van Berghege, Heerkens van Bavel/Alphons Coolen ondergebracht in de nieuw op te richten holding: Berghege Heerkens bouwgroep, waarvan de beide families gezamenlijk eigenaar zijn. De bedrijven blijven net als nu zelfstandig opereren, Berghege vanuit Oss en Heerkens van Bavel en Alphons Coolen vanuit Tilburg. De beide afzonderlijke ondernemingsraden hebben hierover positief geadviseerd, de ACM moet haar goedkeuring nog verlenen.

Lees verder “Persbericht: ‘Twee eeuwen bouwgeschiedenis gebundeld’”

Contouren nieuwbouw Maria Montessorigebouw (FSW) Nijmegen al zichtbaar

De nieuwbouw van de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit vordert gestaag. Build2Learn (bouwkundige deel) en Croonwolter&dros (installatietechnische deel) kregen op 12 juli vorig jaar de opdracht voor de bouw van het ‘Maria Montessorigebouw’. Inmiddels zijn de contouren van het nieuwe onderkomen van de faculteit zichtbaar. Nog deze zomer moet het hoogste punt worden bereikt. De oplevering volgt in september 2020.

Lees verder “Contouren nieuwbouw Maria Montessorigebouw (FSW) Nijmegen al zichtbaar”

Opdracht nieuwbouw voor de Faculteit Sociale Wetenschappen

Build2learn (bouwkundige deel) en Croonwolter&dros (installatietechnische deel) gaan samenwerken voor de Radboud Universiteit om de nieuwbouw van de faculteit der Sociale Wetenschappen realiseren. Dit gebouw dat is ontworpen door Inbo architecten krijgt de naam ‘Maria Montessorigebouw’. De opdracht werd op 12 juli 2018 verleend aan deze drie bedrijven die samenwerken onder de naam Heyendaal FSW. In het nieuwe gebouw komen alle sociale wetenschappen onder één dak. Tijdens het studiejaar 2020-2021 moet het in gebruik genomen kunnen worden.
Lees verder “Opdracht nieuwbouw voor de Faculteit Sociale Wetenschappen”